M-am bucurat să descopăr Red Angus Steakhouse nu întâmplător ci tocmai in ziua în care sărbătoreau 5 ani de când există. Când am ajuns, locul era destul de plin de amatori de fripturi și burgeri de vită, dar la etaj deja se punea de o petrecere care a strâns ceva oameni alături de care am sărbătorit până târziu.
Primele platouri din meniul pregătit de cei de la Red Angus Steakhouse pentru această aniversare a lăsat cu gura căscată și salivând de poftă pe toți mesenii mei: măduvă la cuptor cu pâine prăjită, ceapă proaspătă și sos de usturoi, spicy chicken wings și snitele in crustă cu alune. Au curs repede și câteva pahare de vin rosu sau bere rece, au relaxat și binedispus pofticioși.
Ce a urmat mi-a demonstrat ( nu doar mie) ca nu știam nimic despre ce înseamnă un burger bun sau o friptură de vită ca la carte. Chef Nicolae Costache și managerul Dragoş Panait ne-au explicat ca toată explozia asta de arome si texturi o face diferența dintre joiana americană/australiană și cea europeană. De aceea, după ceva încercări, au ales sa pregătească totul din carnea de vită Red Angus adusă din Uruguay și Australia. Nu intru in detalii să vă spun că nu contează doar rasa joianei ci si părțile diferite ale animalului care dau gust diferit fripturilor sau burgerului. Cum eu nu sunt amatoare de fripturi în sânge, pe care oricum le-au devorat in doi timpi si trei mișcări prietenii mei, am savurat, in schimb, super Smokey BBQ Bacon Burger cu ceapă caramelizată și chiflă făcută in bucătăria lor. Burgerii au venit acompaniați șI de un platou de cartofi prăjiți cu bucățele de bacon și roșii și mozarella. Te lingeai pe degete, nu alta!
Nu a lipsit desertul pe care nu am apucat sa îl mai fotografiez, așa de repede a dispărut de pe masa noastră. Prajitura călduță cu mere și nuci a fost demențială, preferata mea!
Cand întâlnești ceva aşa de bun vrei să știi ceva și despre istoria locului, așa ca l-am intrebat pe Dragoş Panait cum a pus pe picioare locul ăsta și ce mai urmează, acum că au cam atins perfecțiunea in materie de fripturi de vita americană. Am aflat că restaurantul a fost înființat in 2010 cu o investiție maricica, de 500.000 de euro, iar in primul an au avut o cifră de afaceri de 300.000 de euro, ceea ce nu a facut decât să il incurajeze să continue. Azi vând pe lună, în medie, peste 1.000 de burgeri și 1.500 de steakuri, cu o creştere remarcabilă în sezonul rece. În perioada următoare, urmăresc extinderea la nivel național.
Pentru gurmanzi și amatori de fripturi de vită premium, cei de la Red Angus Steakhouse au lansat si un concurs, intitulat “Cel mai STEAK”, prin care aceștia pot câștiga o masă pentru întreaga familie și o zi în bucătărie, alături de chef Nicolae Costache, care le va dezvălui din secrete.
Restaurantul Red Angus Steakhouse se află pe strada Franceză nr. 56 (Centrul Istoric). Eu zic să ii treceți pragul si să luați ceva din meniul lor, orice, o sa va placă atât de mult ca sigur reveniți. Noi așa am hotărât.